Yoga

Wat is Yoga?

Yoga is een groepsles waarbij lichaam en geest in balans gebracht worden door diverse houdingen en ademhalingstechnieken.

Wat houdt een Yoga les in?

Tijdens een yoga les neem je meerdere statische houdingen aan , de houdingen komen uit verschilende type Yoga, Hatha, Nirvana, Yin, Dru, Kundalini Yoga. De afwisseling van deze verschillende houdingen en bewegingen zorgen ervoor dat jij je lenigheid, concentratie en balans verbetert.

Waar is yoga goed voor?

Verlichting van pijn en blessures

Yoga gebruikt gecontroleerde bewegingen en ademhalingen om het lichaam te openen. Aandacht en een juiste houding staan voorop in een yogales. Deze aandachtige manier van bewegen verkleint het risico op blessures. Bij yoga leer je goed je eigen grensen, en er vooral niet overheen te gaan. Er is altijd een aanpassing of variatie op een pose(houding) die je kunt doen.

Fit, flexibel en sterk lichaam

Yogahoudingen zijn zo ontworpen dat ze je lichaam sterker en flexibeler maken, zonder je lichaam en grenzen in gevaar te brengen. Belangrijk is de juiste combinatie van kracht, mobiliteit en evenwicht die je opbouwt in de lessen. Veel mensen denken dat ze niet lening genoeg zijn voor yoga. Maar je lichaam heeft gewoon tijd nodig om zich te ontwikkelen.

mindfull

Tijdens de yogales zal je merken dat je zo gefocust bent op de houding, dat er geen ruimte is voor gedachtes over werk, rekeningen of andere zaken. Je bent volledig in het hier en nu, en dat brengt rust in het hoofd. Na de les voel je je zowel ontspannen als voldaan. De combinatie van een goed voelend lichaam en geest is hét recept voor gezondere manier van leven.

Lijkt het je leuk om mee te doen?

Lesdetails

  • Voor wie :
    jong en oud
  • Lesduur :
    45 minuten
  • Er kunnen zich voor deze les :
    25 personen aanmelden
  • Deze les is een goed instap les voor beginners